Чакат ни нова доза жега и дъждове: През предстоящата седмица времето

...
Чакат ни нова доза жега и дъждове: През предстоящата седмица времето
Коментари Харесай

Цяла седмица жега и проливни дъждове в петък прогнозира Meteo Balkans

Чакат ни нова доза горещина и дъждове: 

През идната седмица времето ще е по-често слънчево и горещо, предвижда. Ще се редуват дни с раздрана висока облачност. На изолирани региони из страната въпреки всичко ще има възможност да преминат и атмосферни разстройства, разрастващи се по стоплям фронт.

Атмосферата над Балканите като цяло ще се стабилизира и ще остане постоянна, което ще ни подсигурява повече слънчеви часове, само че и ще увеличи вероятността от горски пожари.

Във вторник ще бъде най-вече слънчево и температурите ще се покачват. Ще духа слаб, а в Дунавската низина до сдържан вятър от северозапад. След обяд над Източна България облачността ще се усили и тук-там ще превали и прегърми.

В сряда ще стартира със слънчево и топло време. Късно след обяд и през нощта против четвъртък, най-вече в северозападната половина от страната, ще се развива купеста облачност, само че единствено на обособени региони е допустимо да превали слаб дъжд.

Над останалата част от страната ще е най-вече ясно и горещо.

Температурите и през двата дни ще останат високи и ще са сред 32-38°С.

В четвъртък ще е най-вече слънчево и горещо. Отново по здрач и през нощта против петък над Дунавската низина чакаме да преминат атмосферни разстройства. Вятърът денем ще се ориентира от северозапад и ще се усили до мощен.

В петък, съгласно Европейския център за средносрочни прогнози и GFS, през страната ще премине атмосферно разстройване. Около обяд над Западна и Северна България, а по-късно денем и над централните и южни региони, ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места ще паднат проливни превалявания.

Температурите в четвъртък и петък ще останат съвсем без смяна и ще са сред 35-40°С.

През почивните дни ще се задържи слънчево и горещо. Повече облаци чакаме основно над планинските региони, само че вероятността за превалявания е доста дребна. Температурите едва ще се намалят, само че ще се задържи горещо.

Седмичната прогноза е направена въз основата на Европейския модел за средносрочни прогнози и GFS. Подобни прогнози са несигурни в по-дългосрочен, 7-дневен проект и е допустимо да претърпят промени.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР